Beste beleggingsfonds

Share on facebook
Delen
Share on google
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen

Wat is het beste beleggingsfonds van 2020?

Waar moet je precies op letten? Het verwachte rendement, het risico, de historische prestaties, de betrouwbaarheid van het fonds. En hoe kom je achter al die informatie?
De meeste mensen die beleggen houden het vaak bij de traditionele beleggingsfondsen van de traditionele aanbieders, meestal een van de grote banken. De vraag is of dat nou wel zo verstandig is. 

Beste beleggingsfonds 2020

Wil jij graag weten hoe de verschillende Nederlandse beleggingsfondsen presteren? Wil jij weten wat het beste beleggingsfonds van 2020 is?

Wij hebben het voor jou uitgezocht. Je vindt alle beleggingsfondsen op een rijtje, met resultaten, kosten en mogelijke rendementen.

Een voorbeeld: ABN AMRO Begeleid beleggen

Een partij die veel beleggingsmogelijkheden aanbiedt is ABN AMRO.

Wij hebben deze aanbieder uitgelicht om je een inzicht te geven in wat je allemaal tegenkomt.

Wat als eerste opvalt is dat de ‘begeleiding’ bestaat uit een aantal online vragen die leiden naar een product dat het beste bij jou past. 

Verder valt op dat de pagina’s bol staan van de waarschuwingen over de risico’s van beleggen. Uiteraard snappen wij dat er risico’s aan beleggen kleven en dat je daar als klant op gewezen moet worden, maar wat we niet begrijpen is dat ABN AMRO kosten berekend, ongeacht winst of verlies.

Laten we eens kijken naar de uitkomsten van de rekenmodule. Je kunt kiezen uit 6 risicoprofielen. We zetten de 2 uitersten eens naast elkaar:

Beleggingsfonds vergelijken
Laag risico 3,88% in 10 jaar
Begeleid beleggen
Zeer hoog risico 55,03% in 10 jaar

Wil je de overige risico’s vergelijken dan kun je dat op de site van ABN AMRO doen.

Met een zeer laag risico maak je van € 10.000 euro een (verwachte) winst van € 438,07.
Met een zeer hoog risico maak je van € 10.000 euro een (verwachte) winst van € 4.701,16. En dat in een periode van 10 jaar!

Uiteraard is deze winst niet gegarandeerd. Het is even zoeken (helaas is ABN AMRO daar minder transparant over), maar de kosten die jij betaalt voor deze vorm van beleggen zijn volledig gegarandeerd.

Er klopt iets niet

Uit bovenstaand voorbeeld blijkt dat het risico volledig bij de belegger ligt. De kosten worden berekend over de waarde van de portefeuille en niet over de winst. Als je verlies maakt (zoals bijvoorbeeld in 2018) dan betaal je nog eens 1,17% extra. Niet echt eerlijk toch?

Verder is de bank uitermate vaag over waar precies in belegd wordt. Enig onderzoek brengt aan het licht dat het overgrote deel van de beleggingen bestaat uit aan en verkoop van aandelen. Zo kan er alleen maar winst worden gemaakt in een stijgende markt.

Wij zullen niet beweren dat beleggen gemakkelijk is, maar als je de juiste professionals weet te vinden kun je mooie rendementen maken, ook in een dalende markt.

Beleggingsfonds vergelijken

Spaaralternatieven zoekt naar betrouwbare beleggingsfondsen die transparant rendement maken, die eerlijke kosten berekenen (alleen over een deel van de winst) en die niet afhankelijk zijn van een stijgende of dalende markt.

De partners waar wij mee werken zijn voornamelijk actief in de forexmarkt. Handel in vreemde valuta waarbij de rendementen niet volledig afhankelijk zijn van de economische omstandigheden.

De 2 uiterste fondsen waar wij mee werken zien er als volgt uit:

Beleggingsfonds vergelijken
Zeer laag risico 47% in 1 jaar
Beleggingsfonds vergelijken
Hoog risico 381% in 1 jaar

Een zeer laag risico leverde in 2019 met
€ 10.000 een winst van € 4.700 op, en de kosten waren slechts een deel van deze winst.
Een hoog risico leverde in 2019 met
€ 10.000 een winst van € 38.760 op, en ook hier waren de kosten een deel van de winst.

In ons rapport kun je deze resultaten vergelijken met de beste beleggingsfondsen van 2020

Meer posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *