Crypto kopen en hodl

Weet jij welke munten gaan stijgen

Crypto kopen

Crypto kopen

Veel beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders adviseren om tussen de 1% en 10% van je vermogen te investeren in crypto.

Wil jij ook geld verdienen met crypto? Dan kan het verstandig zijn om ook een deel van je geld om te zetten in digitale munten. 

Voordat je dit gaat doen is het verstandig om je te verdiepen in de cryptomarkt. Je kunt heel veel informatie vinden op social media, You tube, internetfora en telegramgroepen. Als je er wat tijd in stopt weet je vrij snel wat goed is en wat niet.

Ben je er uit welke munten je wil kopen dan is bitcoinmeester een hele goede Nederlands exchange waar je kunt beginnen.

Hodl betekent vasthouden. De afkorting staat voor Hold on for dear life. Simpel gezegd betekent het vasthouden totdat de waarde van de munt gestegen is tot de waarde van jouw verkooppunt (zie ‘wanneer verkoop je crypto’).

Crypto informatie verzamelen

Je wil starten met het verzamelen van informatie, maar hoe doe je dat? Wij kunnen je allerlei websites geven waar informatie te vinden is, maar dat doen we niet. De reden hiervoor is dat het voor iedereen heel persoonlijk is.

Net zoals op de aandelenbeurs, zijn er veel meningen en theorieën, wie het weet mag het zeggen. Google is een prima uitgangspunt om te starten. Je zult vanzelf sites tegenkomen die jou aanspreken.

We willen je wel een aantal zaken meegeven waar je in onze ogen op moet letten:

  • Hoe lang bestaat een website?
  • Wat zijn de resultaten uit het verleden?
  • Wie zit er achter een website?
  • Wat is het doel van de website?

Mocht je twijfelen over een website, neem dan gerust contact met ons op, we kijken graag met je mee.

Crypto analyse

Bitcoin

bitcoin

De eerste cryptomunt die werd ontwikkeld is Bitcoin. Dit was in 2009. Volgens de echte “bitcoinbelievers” is dit de enige munt die uiteindelijk zal overleven.

Er zijn zelfs mensen die geloven dat Bitcoin uiteindelijk ons huidige financiële stelsel zal gaan vervangen. Vanuit dat perspectief zou het handig zijn om er wat van te bezitten.

De koers is sinds 2009 enorm gestegen. Van 0,0001 eurocent naar 50.000 euro. Als je het zo bekijkt zou je wel eens veel te laat kunnen zijn. Maar stel nou dat deze stijging doorzet en misschien wel 1.000.000 euro of meer waard wordt over 10 jaar.

De meningen zijn er over verdeeld, maar de trend is dat er steeds meer grote investeerders met tientallen miljoenen euro’s bitcoin kopen. Dit geeft ons de overtuiging dat Bitcoin nog steeds een goede investering is.

Altcoins

Sinds de komst van Bitcoin zijn er duizenden andere cryptomunten op de markt gekomen. Feitelijk kan iedereen zijn eigen munt ontwikkelen, dus lang niet alle munten hebben echt waarde.

Het is verstandig om je te verdiepen in de achtergrond van een munt, voordat je hem koopt. Welk project zit er achter, welk doel heeft de munt, en wat voegt de munt toe aan dit project? Dit zijn relevante vragen om te stellen.

Het komt met enige regelmaat voor dat er een nieuwe munt op de markt komt met een slimme (of liever sluwe) marketingstrategie. Hierdoor zijn de ontwikkelaars in staat om de munt door de vele vraag kortstondig snel en veel te laten stijgen. Uiteindelijk zijn er een paar mensen die er heel rijk van worden. Drie keer raden wie. Een van de meest beruchte is onecoin.

Dit betekent niet dat er geen goede altcoins zijn, maar weet waar je aan begint. Als je de pareltjes er uit weet te pikken zou je je geld zomaar kunnen vertienvoudigen.

Wanneer koop je crypto?

Crypto kopen

Wat is het beste moment om cryptomunten te kopen? Het antwoord op die vraag is simpel: Dat moment is er niet. Het is meestal een kwestie van gewoon doen.

De praktijk wijst uit dat de koersen na een periode van dalingen (meestal een aantal dagen) weer terug komen op het oude niveau en vaak hogere niveaus bereiken. Vanuit die ervaring is het het beste om te kopen in een periode dat de koersen dalen.

Hoe lang zo’n periode duurt weet je helaas niet vantevoren. Raak dan ook niet in paniek als de koersen na jouw aankoop dalen. Blijf rustig zitten en wacht op de stijging die meestal weer gaat komen. Cryptokoersen gaan vaak 3 stappen omhoog en 2 stappen omlaag. In zo’n ritme blijft de koers op lange termijn stijgen.

Wanneer verkoop je crypto?

Als je eenmaal crypto bezit, wil je er waarschijnlijk ook wel winst mee maken. Dat doe je pas op het moment dat je verkoopt.
Als je gelooft in een wereld waar Bitcoin in de toekomst een belangrijk betaalmiddel wordt, hoef je deze natuurlijk niet meer te verkopen.

Wil je mooie winsten maken, dan is het raadzaam om voordat je koopt een plan te maken over je verkoopstrategie.

Je kunt beslissen om een bepaalde munt te verkopen op een bepaalde koers. Je kunt ook beslissen om een gedeelte te verkopen en bij een volgende stijging weer een gedeelte.

Dit is echt een dringend advies. Doe je dit niet, dan slaat de twijfel toe, en dat is een slechte raadgever!

Belangrijk: Raak nooit in paniek bij koersdalingen!!! Veel mensen weten bij een daling niet hoe snel ze uit moeten stappen. Dit zorgt voor een grotere koersdaling omdat het aanbod in een keer hard stijgt.
Laat je hier niet in meeslepen, een koerscorrectie gebeurt met enig regelmaat. De koers zal meestal snel weer omhoog gaan.

crypto verkopen

Hoe bewaar je Crypto?

bitcoin bewaren

Als je cryptomunten hebt gekocht wil je deze natuurlijk veilig bewaren. Tegenwoordig kan dit op verschillende manieren.

Je kunt ze laten staan op de exchange waar je ze hebt gekocht (bijvoorbeeld bitcoinmeester). Lees wel goed de voorwaarden over aansprakelijkheid bij een eventuele hack. Zorg ook dat je jouw account zo goed mogelijk beveiligt, in ieder geval met een 2FA (bijvoorbeeld google authenticator).

Als je grotere bedragen aan crypto wil bewaren is een hardware wallet aan te bevelen. Dit is een fysiek apparaatje waar jouw private key veilig bewaard wordt. Je kunt ze kopen bij onze partner cryptomaan.

Wil je de wereld van Crypto betreden? Je kunt al starten met een laag bedrag. Volg ons handige stappenplan, maak een account en koop je eerste cryptomunten!