Online netwerk marketing

Share on facebook
Delen
Share on google
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Online netwerk marketing

Online netwerk marketing is simpel gezegd het verkrijgen van een beloning voor het verkopen van  producten en diensten via je eigen online netwerk. Meestal doe je dit rechtstreeks  voor een bedrijf of indirect via iemand in je eigen netwerk.

Door mensen aan te brengen die hun netwerk inzetten om te verkopen, kun je extra verdienen, omdat je daar ook weer een beloning over krijgt. Zo ontstaat een piramide structuur waar de bovenste van iedereen in de piramide een deel van de beloning opstrijkt.

Financiële online marketing

Tegenwoordig maken steeds meer financiële partijen gebruik van online netwerk marketing. Je kunt geld verdienen door het aanbrengen van nieuwe klanten. 

Hier is in principe niks mis mee. Zo sparen de bedrijven een hoop kosten uit voor het inhuren of aannemen van commerciële krachten, en  hoeven ze alleen maar  te betalen als er ook daadwerkelijk betalende klanten zijn binnen gehaald.

In de loop der jaren heb ik wel geleerd dat je heel goed moet opletten met welke partijen je in zee gaat. Dat geld het slijk der aarde is wil ik niet gelijk zeggen, maar het trekt in ieder geval zeker het slijk der aarde aan.

Online netwerk marketing

Een rad voor ogen

In mei 2017 was ik in Berlijn voor een 2 daags seminar van Questra, een financiële dienstverlener die zeer hoge rendementen maakte. In deze 2 dagen, in een chique hotel waar alles tot in de puntjes verzorgd was, heb ik met 1200 andere mensen geluisterd naar een marketing verhaal over het bedrijf. Het zag er allemaal gelikt uit en de zaal bestond vooruit uit financiële netwerkers met veel ervaring.

Binnen het bedrijf leek alles goed geregeld. Een mooie website, een goed werkend dashboard, hoge rendementen en hoge commissies en bonussen voor het aanbrengen van nieuwe investeerders. In Madrid en Dubai waren kantoren die je kon bezoeken, bij hogere bonussen diende je in een van deze kantoren een leugendetector test te ondergaan om aan te tonen dat je alleen voor Questra werkte en je kon zelfs een hypotheek afsluiten bij het bedrijf.

Op een gegeven moment stopten langzaam maar zeker de uitbetalingen per land, zogenaamd in verband met licentie aanvragen, tot er uiteindelijk niets meer over was.
Nadat de stof was opgetrokken en de glamour was verdwenen, samen met tientallen miljoenen euro’s van alle deelnemers, bleek dat al die show niks meer was dan een ordinair piramidespel met vele verliezers.

De kracht van geld

In de loop van de jaren zijn er honderden, zo niet duizenden, ‘bedrijven’ geweest die op een zelfde soort manier mensen geld afhandig proberen te maken. Merkwaardig genoeg lukt dat ook nog veel te vaak.

Je zou denken dat mensen hun lesje wel een keer geleerd hebben, maar niets is minder waar. Kennelijk laten mensen zich elke keer weer misleiden door oplichters die gouden bergen beloven.

Naast de onwetende investeerders is er helaas vaak een groepje netwerk marketeers die zich laat meeslepen door het verdienen van commissies en bonussen door de promotie van het bedrijf op zich te nemen.
Het is opvallend dat deze mensen vaak actief zijn in de spirituele- en alternatieve hoek. De reden hiervan is me niet echt duidelijk, wellicht ligt die in de sterke behoefte om mensen te helpen.

 

Online netwerk marketing

Betrouwbare partners

In dit doolhof van financiële aanbieders is het moeilijk om een betrouwbare partner te vinden die er niet op uit is om ten koste van jou geld te verdienen. Bij spaaralternatieven hebben wij inmiddels (ook door schade en schande) ons lesje geleerd en weten we over het algemeen het kaf van het koren te scheiden.

Het is prima om geld te verdienen, maar niet over de ruggen van andere mensen. Wij onderzoeken alle financiële dienstverleners die wij aangeboden krijgen zorgvuldig en zijn te allen tijde transparant over onze bevindingen.

Wij claimen niet dat we het altijd bij het rechte eind hebben, maar we doen ons uiterste best er voor.

Mocht jij iets tegen komen waar je niet helemaal zeker over bent, neem gerust contact met ons op, en we zullen er met alle plezier aandacht aan besteden.

Meer posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *