Wat is crypto arbitrage trading?

Maak gebruik van verschillen in koers

Crypto Arbitrage Trading niet beschikbaar

Op dit moment is deze service helaas niet beschikbaar.

Het bedrijf waar wij mee samenwerkte lijkt verdwenen te zijn. Zij waren al enige tijd bezig met een verhuizing, en sinds begin september zijn zij volledig onbereikbaar en zelfs hun website is niet meer te vinden.

Wat er precies aan de hand is durven wij niet te zeggen maar het lijkt er op dat het bedrijf is verdwenen. 

Wij zijn bezig om te achterhalen wat er precies aan de hand is, en zodra wij meer informatie hebben laten wij dit direct weten.

In de tussentijd zijn wij in contact met een partij die bezig is met de ontwikkeling van een crypto arbitrage systeem. Dit laat nog wel even op zich wachten. Zodra hier meer over bekend is lees je er meer over.

Wat is crypto arbitrage trading?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van bitcoin, en misschien heb je er al eens kennis me gemaakt. Bitcoin is de bekendste cryptocurrency op dit moment.

Naast bitcoin zijn er nog duizenden andere valuta (6.537 verschillende soorten op 22 augustus 2020 volgens coinmarketcap).

Deze currencies (of cryptomunten zoals ze in de volksmond genoemd worden) kunnen worden gekocht en verkocht op meer dan 500 beurzen (exchanges in cryptotaal) in de wereld.  Je kunt kiezen uit 26.957 markten (handelsparen) om in te handelen.

De volledige markt is meer dan 362 miljard dollar waard.

Alle exchanges hebben hun eigen tarieven voor alle markten waarin ze zich bevinden. Je kunt je dus voorstellen dat er veel prijsverschillen zijn in de wereld.

Crypto arbitrage handelaren profiteren van deze verschillen. Ze kopen op de beurs met de laagste prijs en verkopen tegen de hoogste prijs.

wat is crypto arbitrage trading
wat is crypto arbitrage trading eenvoudig uitgelegd

Prijsverschillen tussen currencies

De markt voor cryptocurrencies is een gedecentraliseerde markt. Dat betekent dat de exchanges hun eigen tarieven bepalen.

Het is gemakkelijk om de tarieven online te vergelijken. Bezoek bijvoorbeeld de websites van drie verschillende exchanges en vergelijk de prijs van Bitcoin. Je zult drie verschillende tarieven vinden.

Als je een exacte berekening wilt maken, moet je ook kijken naar de tarieven van transacties. Deze zijn ook bij elke exchange anders. Als je zo’n berekening maakt kom je tot dezelfde conclusie: de tarieven zijn nog steeds verschillend.

Hoe wordt de prijs van currencies bepaald?

De prijs van cryptomunten is moeilijker te voorspellen dan de prijs van aandelen of fiatgeld.

De meeste handelaren proberen de trend te voorspellen door middel van technische analyse. Meestal volgen de currencies de trend van de prijs van Bitcoin, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

De prijs van munten met een kleine marketcap  kan gemakkelijk worden beïnvloed door een grote handelaar. Dat kan zelfs gebeuren met de trend van Bitcoin, omdat er  een paar mensen in de wereld zijn die een grote hoeveelheid Bitcoins bezitten (de zogenaamde ‘whales’).

Soms verandert de trend heel onverwacht, terwijl er geen duidelijke reden is. Het is mogelijk dat de prijs op dat moment gemanipuleerd wordt door een paar grote ‘whales’.

wat is crypto arbitrage trading eenvoudig uitgelegd

Is crypto trading rendabel?

In een zeer volatiele markt, wanneer de tarieven zeer snel op en neer gaan, kunnen handelaren een winst van meer dan 100% per dag maken.

Door het gebrek aan informatie is het erg moeilijk om de trends te voorspellen. Sommige technische analisten zullen je anders vertellen, omdat ze hoge winsten hebben behaald. Hoe ze dat doen zullen ze niet prijsgeven.

Net als bij forex trading is er een groot risico bij crypto trading. Vergeleken met de aandelenmarkt zullen de meeste aandelen hun verlies op lange termijn wel weer goed maken. Met cryptocurrencies weet je het nooit. Veel munten bestaan niet erg lang.

Laag risico met crypto arbitrage trading

Wil jij geld verdienen aan crypto trading zonder grote risico’s te lopen? Dat kan als je gebruik maakt van de koersverschillen tussen alle exchanges.

Om dat te doen moet je in staat zijn om de verschillen op te sporen. Vervolgens moet je ook in staat zijn snel posities te openen en te sluiten.

Dit is de basis van crypto arbitrage trading.

crypto arbitrage trading software

Arbitrage trading software

De ingrediënten zijn duidelijk, nu moet je een manier vinden om de theorie in de praktijk te brengen.

Het is onmogelijk om dit te doen zonder een geautomatiseerd systeem, dat het meeste werk voor je zal doen.

Je zult veel tijd, kennis en geld nodig hebben om zo’n systeem te ontwikkelen.