Wat is Fintech?

Share on facebook
Delen
Share on google
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen

Wat is Fintech, en kan je er geld mee verdienen?

Wat is Fintech?

Fintech is een samensmelting van Financieel en technologie.

De snelst groeiende markt, als je die afmeet aan startende bedrijfjes, is Fintech. Het is een enorm breed gebied waar bedrijfjes zich in kunnen specialiseren:

 • Geld transfers
 • Creditmanagement
 • Bankieren
 • Cryptocurrency
 • Data analyses
 • Compliance en Legal
 • Risicomanagement
 • Accounting en administratie
 • Financiering en Investeringen
 • Identiteiten
 • Veiligheid

In onderstaande afbeelding zie je de Nederlandse FinTech markt met alles bedrijven die op dit moment de traditionele banken aan het verdringen zijn.

Wat is Fintech

De automatisering van de meeste traditionele banken is de Achilleshiel. Vooral op snelheid en kosten kunnen ze al de technologieën niet meer bijbenen.
Vele, vaak kleine, bedrijfje springen in deze markt door zich op een niche gebied te ontwikkelen. Een aantal financieel experts ontwikkelen met een aantal automatiseringsexperts een product waarin ze uitblinken.

Hiermee kunnen ze een stukje van de markt veroveren. Wanneer een aantal van deze bedrijfjes hun krachten bundelen kunnen ze een serieuze bedreiging gaan vormen voor een traditionele bank.
Is de vraag Wat is Fintech? nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom bestaan banken nog?

Zo snel als de technologieën gaan, zo langzaam gaat het vertrouwen van de consument. Kijk bijvoorbeeld naar de komst van de bitcoin. Hoeveel mensen zijn er die 5 jaar geleden geloofden in deze nieuwe munt? En nog steeds komen wij dagelijks mensen tegen die denken dat het ‘allemaal niet zo’n vaart zal lopen’.

Bij de gratie van deze mensen (en dat zijn er voor de banken gelukkig nog vele miljoenen) bestaan de banken nog steeds. Maar om te kunnen blijven bestaan zullen ze mee moeten met de nieuwe technologieën. Achter de schermen worden de samenwerking tussen de banken en deze bedrijfjes steeds intensiever.

Wat is Fintech

Wat heeft de consument aan Fintech?

Er zijn allerlei bedrijfjes die zich in een niche van de financiële wereld begeven. Hun kracht ten opzichte van banken is meestal hogere snelheid en lagere kosten.
Grinta Invest is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat gebruik maakt van FinTech.

Zij hebben een technologie ontwikkeld die gebruik maakt van de traagheid in de systemen van de banken die de koers van valuta reguleert. Bij hoge volumes in de markt ontstaat er soms een situatie waardoor de update van de koersen een fractie achterloopt. Op deze momenten koopt Grinta (geautomatiseerd) de munt aan en verkoopt hem enkele seconden later weer. Zo maken ze elke keer een kleine winst. Hoe jij hier van mee kan profiteren lees je hier.

Is alles in Fintech interessant?

Zoals in alle bedrijfstakken zal het ene bedrijf succesvoller zijn dan het andere. Omdat er zoveel verschillende takken zijn en zoveel verschillende onderdelen in de financiële wereld richten wij ons op de bedrijfjes die wij kennen via ons netwerk.
De ontwikkelingen gaan razendsnel en wij proberen dat op de voet te volgen.

Wil je kennis maken met FinTech en de voordelen ervan direct ervaren? Start dan nu met Grinta Invest:

Meer posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *